Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός μουσείου ιστορίας και φυσικής Χίου

Οδηγός μουσείου ιστορίας και φυσικής Χίου
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζουμε την παρούσα έκδοση του Οδηγού για το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής του 1ου Γυμνασίου Χίου, που στοχεύει στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη του μουσειακού υλικού. Νομίσματα, εικόνες, εργαλεία και αγροτικά σκεύη, όπλα και όργανα Φυσικής, καθώς και άλλα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν και διασώθηκαν από εμπνευσμένους καθηγητές του Γυμνασίου, με τρόπο τέτοιο που η ενεργητική ανάδυση της ιστορικής τους ταυτότητας να τα επαναξιοποιεί και να τα καθιστά ενεργά σε γνώση και μάθηση.

Κάποια απ΄ αυτά τα εκθέματα από το τμήμα Φυσικής, μας γυρίζουν πίσω στον 18ο αι., στα χρόνια της φημισμένης "Σχολής της Χίου", που αν και εποχή Οθωμανικής κατοχής του νησιού, η επίδραση του διαφωτισμού και η φωτισμένη καθοδήγηση του μεγάλου Κοραή, βοήθησαν τότε στο να προβληθεί το Γυμνάσιο της Χίου ως Πανεπιστήμιο της εποχής του. Έτσι, το ανέδειξαν σε σημαντικό σχολείο του Γένους, με τη συμβολή του στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της νεοελληνικής παιδείας και γνώσης.

Ο οδηγός-λεύκωμα πέτυχε να αποτυπώσει με σημαντικά κείμενα και με πολλές φωτογραφίες την ιστορική τεκμηρίωση και αξία των εκθεμάτων, διευκολύνοντας έτσι τους επισκέπτες του Μουσείου και καθιστώντας την περιήγησή τους σ΄ αυτό ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και επιμορφωτική.

Η έκδοση έγινε χάρη στην αφιλόκερδη προσφορά και τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων καθηγητών και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική βοήθεια και την ηθική συμπαράσταση του "Ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιουλή", τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
"Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου"


Σημείωση: Συνέκδοση: Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου. Χορηγός: Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιουλή.

22χ23 εκ., 187 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χίος
Ταξινόμιση DDC: 069.507 4 (Μουσεία - Οδηγοί), 069.495 (Μουσεία - Ελλάς), 938.976 (Χίος - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Άννα Τρυποσκούφη (Επιμελητής) , Αντώνης Μπουρνιάς (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8265-20-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8265-20-7
Βάρος: 0.668 κιλά
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Τζένη Αλμπάνη είναι αρχιτέκτων, δρ. ιστορικός τέχνης.

Η Μαρία Γρηγοριάδου είναι αρχαιολόγος.

Ο Παναγιώτης Κόκκας είναι νομισματολόγος.

Η Βάσω Πέννα είναι δρ. νομισματολόγος - αρχαιολόγος.

Ο Γρηγόρης Σπανός είναι φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου".

Η Δέσποινα Τσαρδάκα είναι αρχαιολόγος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.