Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθόδοξος λειτουργία και λατρεία
(Χτες, σήμερα, πάντοτε: Περιεχόμενο, τέλεση, βίωση)

Ορθόδοξος λειτουργία και λατρεία
Τρώμε τη Σάρκα Του και πίνομε το Αίμα Του. Γινόμαστε κοινωνοί του Λόγου και της Σοφίας ένεκα της Ενανθρώπησης και της αισθητής ζωής Του η οποία αποκαλύφθηκε (στον κόσμο) μέσα από έμπρακτη φυσική και θεολογική διδασκαλία. Σάρκα και αίμα αποκάλεσε το Μυστήριο της θείας κοινωνίας δια του οποίου η ψυχή τρέφεται και προετοιμάζεται να γνωρίσει τα όντα στην αρχική καθαρότητά τους.
(Μέγας Βασίλειος).
Η μετοχή στο Ποτήριον θα επιτρέψει, στην κτιστή φύση, την είσοδο άκτιστης ενέργειας και δύναμης, που μεταμορφώνει, μυστικά, τη ζωή σε νέα δημιουργία. Στο τέλος ο μέτοχος θα διαισθανθεί ότι "είδε" πράγματι "φως το αληθινόν και έλαβε Πνεύμα επουράνιον".
Η θεία Ευχαριστία, κορυφαία Πράξη της "Νεάς Συμφωνίας" ανακαινίζει τον άνθρωπο με το πρόσωπο του Χριστού ο οποίος "δια πάθους το θνητόν, αφθαρσίας ενδύει ευπρέπειαν". Το "θνητόν", μεταλαμβάνοντας, "ενούται" με το "Αθάνατον", αφθαρτίζεται και συνειδητοποιεί τη θέση του ως μέλους του "Μυστικού Σώματος", τον ακριβή ρόλο του μέσα σ΄ αυτό.

21χ14 εκ., 223 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 264 (Λειτουργίες), 248.4 (Χριστιανική ζωή), 234 (Θεία Ευχαριστία)
ISBN: 978-960-88728-1-3
ISBN (10ψήφιο): 960-88728-1-2
Βάρος: 0.353 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαρκαντώνης, Νικόλαος Κ.
Ο Νικόλαος Κ. Μαρκαντώνης γεννήθηκε στις Ελένες Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνης. Σπούδασε στη θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και περάτωσε σπουδές το 1957. Κατόπιν εξετάσεων έλαβε υποτροφία της Deutcher Akademischer Austhausch Dienst (D.A.A.D.) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Bonn και Koln. Μελετώντας "εκ παραλλήλου" το "δίδυμο" Θεολογία και Φιλοσοφία στα κείμενα των πατέρων έκτου και έβδομου αιώνα οδηγήθηκε στο έργο του Λεοντίου του Βυζαντίου και στη "Μυσταγωγία" του Μάξιμου του Ομολογητού, επηρεασμένος, για το δεύτερο, από το έργο του Hans Urs von Balthasa, "Kosmische Liturgie", (das Weltbild Maximus des Bekenners, Einsiedeln 1962). Δίδαξε σε γυμνάσια και λύκεια των Αθηνών και στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης. Το 1985 ανάλαβε σχολικός σύμβουλος θεολόγων και υποδιευθυντής στη Σχολή επιμόρφωσης λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.) Ηρακλείου. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών θεολόγων (1989-1993), και έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄ με το Σταυρό του Απ. Παύλου της Εκκλησίας Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.